Ringo Star

Vi er medlem af DKK og Grand Danois Klubben.

Kennel Ringo Star:

Kennel Ringo Star’s opdræt er startet i 1979 af Søren og Karen, som er bosat i Jylland mellem Horsens og Odder. I 1979 købte vi vores første Grand Danois, en gul hanhund. Siden kom endnu to hanhunde til og efterfølgende både gule og tigrede tæver. I 1984 søgte vi kennelmærke under navnet Ringo Star, opkaldt efter vores anden Grand Danois hanhund. Vi opnåede at avle tre champions og af indkøbte hunde, gjorde vi fem hunde til champions. Efter års pause, valgte vi et farveskift til de blå Grand Danois – vi købte en blå hanhund og i 2015 købte vi vores første blå tæve, Star. Vi har i 2017 besluttet at indgå samarbejde med Maria, der bor i Fredericia og har derfor i fællesskab indkøbt en hanhund, Horsebjerg I’m A Legend In The Ring (Atlas). Vi har valgt at indgå et opdrætter samarbejde omkring avlen, fordi vi mener, at vi i fællesskab kan nå frem til nogle meget fine resultater. Vi kan hver især bidrage med noget forskelligt til samarbejdet og vi er ret enige om, hvad der skal til, for at få det bedste frem i vores skønne race. Vi har brugt meget tid på at udstille vores hunde, alle med meget fine resultater, og vi er nu klar til at avle sunde, og psykisk robuste hvalpe efter linjer som vi helt kan stå inde for.

Findes den perfekte hund?

Vi sigter efter, som avlere af Grand Danois, at lave racetypiske hunde der overholder racestandarden. Vi elsker racen og ønsker at bidrage til, at den racetypiske danske Grand Danois bibeholdes.  Indenfor al raceopdræt korrigeres der en smule for hvert enkelt kuld der laves. Et seriøst opdræt vil altid tilsigte, at ende op med en bedre hund, end den der avles på. Du kan avle på en tæve der har nogle mangler, hvor hanhunden så til gengæld opfylder de kvaliteter, som du mangler i tæven. Samtidig ønsker de fleste opdrættere sandsynligvis, at ændre blot en lille smule. Det kan for eksempel være, at pelsen eller farven ønskes lidt bedre, hunden har måske en for højt ansat hale, en lidt for kraftig eller for spinkel kropsbygning etc. etc. Der arbejdes derfor altid på, at hvert eneste kuld i vores opdræt skal tilføre racen noget bedre. Som seriøse avlere, vil vi altid noget med det kuld der laves, og der produceres ikke et kuld hvalpe bare fordi det er hyggeligt eller fordi vi har en sød familiehund. Som regel er det opdrætterens intention selv at skulle have minimum én af de hvalpe der fødes. indimellem kan en seriøs opdrætter også vælge, at udstationere en eller flere hunde hos en god familie. Som regel vil det betyde, at hunden flytter ud til en familie der har interesse for udstilling og som kan acceptere, at den udstationerede tæve muligvis skal have et kuld hvalpe (hos opdrætter) eller at hanhunden skal bruges til x antal parringer. 

En Grand Danois er ret speciel på grund af sin kolossale vækst i det første leveår. Fra at have en fødselsvægt som en middel stor race, når en Grand Danois en størrelse som en lille pony på det første års tid, og det når den ikke af ingenting. Det første år er det absolut vigtigste, men også det mest anstrengende og dyreste. Det er vigtigt at du sætter dig ind i hvordan du holder en Grand Danois, hvilket foder du giver den og hvor ofte og hvor meget du motionerer den. Såvel fodring som arv og miljø har nemlig betydning for, hvordan din hvalp vil udvikle sig og om den eventuelt vil udvikle fx AD eller HD. Hunde kan nemlig, ligesom vi mennesker, også blive ramt af livsstilssygdomme.

Motion bør være moderat i vækstperioden – du kan for eksempel køre ud til skoven og gå en tur der i stedet for også at gå de 5 km derud. Mange misforstår racen og tror, at den skal have en masse motion, det skal den ikke, men den skal have en hel masse oplevelser.

Du skal tænke socialisering ind i alt hvad du foretager dig med din hvalp. Sørg for at den får så mange nye oplevelser som overhovedet muligt.

Sundhed:

Når man vælger at købe en Grand Danois er det vigtigt, forinden at have sat sig ind i hvilke racerelaterede sygdomme der kan forekomme hos racen. Vi ønsker at avle racetypiske, sunde hunde der samtidig har et godt sind. Til det anvender vi kun hunde som vi stå inde for, såvel sundhedsmæssigt som mentalt. Vores egne hunde bor og lever sammen med os, hvilket betyder at de er sociale væsener som er vant til meget kontakt og mange forskellige oplevelser. Vi lægger stor vægt på at det ikke skal være en videnskab at socialisere vores hunde. Du kan derfor forvente, at din hvalp har haft mange forskellige oplevelser inden den flytter hjemmefra. Vi har valgt at HD (hofteledsdysplasi) og AD (albueleds-dysplasi) teste vores hunde inden de indgår i avlen. På den måde kan vi bidrage til, at der fortsat lægges vægt på sundheden inden for avlen af Grand Danois. 

Læs mere om hvordan der testes for HD på DKK’s hjemmeside via dette link: 

http://www.dkk.dk/side.asp?ID=10653 

Læs mere om hvordan der testes for AD på DKK’s hjemmeside via dette link: 

http://www.dkk.dk/side.asp?ID=2413

Alt materiale på denne side må ikke kopieres.

Foto credit: Livet i rammer.